Domů > Recepty

Pomerančový likér

Z umytých a osušených pomerančů odkrojíme tenkou kůru, kterou pokrájíme na malé kousky, nasypeme do skleněné nádoby, zalijeme lihem a necháme stát na teplém místě 5 dní.

Zázvorový likér

Zázvor oloupeme a pokrájíme na malé kousky, které vsypeme do sklenice, zalijeme koňakem, pevně uzavřeme a necháme 8 dní vylouhovat. Sklenicí občas zatřeseme.

Grog I.

Cukr pokropíme vodou a ohříváme na mírném ohni, dokud se nevytvoří světle hnědý karamel. Přidáme citronovou šťávu,

Vánoční punč

Z citronu a pomeranče vymačkáme šťávu. Vodu smícháme s cukrem, pomerančovou a citronovou šťávou přivedeme k varu. Pak přilijeme rum s vínem a přidáme koření. Punč opět zahřejeme až k bodu varu.

error: Obsah je chráněn !!