Očištěné houby nakrájíme, dáme do vody a vaříme. Ze sádla a mouky připravíme zásmažku, přidáme do ní nastrouhanou cibuli, osmažíme, zalejeme vodou, osolíme, přidáme k uvařeným houbám a všechno povaříme.

portál do světa Vánoc s recepty
Očištěné houby nakrájíme, dáme do vody a vaříme. Ze sádla a mouky připravíme zásmažku, přidáme do ní nastrouhanou cibuli, osmažíme, zalejeme vodou, osolíme, přidáme k uvařeným houbám a všechno povaříme.
Do slané vody dáme vařit jikry. V menší nádobě zároveň uvaříme hlavy a ocasy z ryb. Polorozvařené hlavy a ocasy prolisujeme přes síto do vývaru s jikrami.
Husu omyjte zevnitř i zvenku pod studenou vodou. Nechejte ji okapat a pak ještě zvenku osušte papírovou utěrkou.
Zabitého, oškrábaného kapra opereme. Rozřízneme, odstraníme žluč i střeva, jikry anebo mlíčí vyndáme a opereme.