Domů > Recepty> Vepřové řízky

Vepřové řízky


Vytisknout recept
Vepřové řízky
Kuchyň Česká
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osoby
Suroviny
Na obalení
Kuchyň Česká
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osoby
Suroviny
Na obalení
Pokyny
Na obalení
  1. Připravíme si nádoby na obalení, např. misky. Do jedné dáme 4 vejce a rozšleháme, do druhé hladkou mouku a do třetí strouhanku.
Příprava masa a smažení
  1. Připravíme si plátky masa, pokud použijeme krkovici, tak okraje opatrně nařízneme, aby se maso nekroutilo. Každý kus z obou stran osolíme a opepříme, poté naklepeme paličkou.
  2. Naklepané maso dáváme postupně do mouky, pak do rozšlehaných vajec, poté do strouhanky. Poté opět do vajec a strouhanky. Dbáme na to, aby se pokaždé maso celé obalilo v každé ingredienci.
  3. Řízky smažíme z obou stran do zlatova cca 10 minut z každé strany, záleží ale také na teplotě oleje.
  4. Řízky vyndáme z pánvičky a dáme je okapat na kuchyňské papírové utěrky. Podle chuti zakapeme citronem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

error: Content is protected !!