
Doba přípravy | 10 minut |
Doba vaření | 10 minut do růžova |
Porce |
rohlíčků
|
Suroviny
- 200 g máslo
- 250 g hladká mouka
- 70 g moučkový cukr
- smíchaný moučkový a vanilkový cukr na obalení
- 150 g vlašské ořechy mleté ( můžeme nahradit mletými mandlemi )
Suroviny
|
![]() |
Pokyny
- Ze všech surovin vytvoříme těsto na vanilkové rohlíčky a dáme ho na chvíli odpočinout v sáčku do lednice. Neztrácejte odvahu, trvá to poměrně dlouho, než se všechny suroviny spojí a nelepí na ruce.
- V ruce tvarujeme rohlíčky, neděláme je příliš tlusté, pečením nakynou.
- Cukroví upečeme v předehřáté troubě dorůžova na plechu vyloženém papírem na pečení. Přibližná doba je 10 minut, teplota 175 st.C
- Ihned po upečení vanilkové rohlíčky opatrně obalíme v cukru, pozor na polámání, protože teplé rohlíčky jsou křehké.